DEATHCHAIN: Death Gods

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Cobra Records

Deathchainia voi huoletta kehua kiitettävän ahkeraksi bändiksi. Runsaan keikkailun ohella poppoo on seitsemän vuoden aikana kasannut viisi täyspitkää, joista jokainen on omalla sarallaan laadukas kokonaisuus. Tuorein julkaisu Death Gods jatkaa samoilla linjoilla kuin edeltäjänsä Death Eternal, joten diskografian alkupään albumeille ominaiset thrash metal -vaikutteet on kuopattu kokonaan ja lopputuloksena kuullaan täysiveristä kuolonmetallia.

Death Godsia voisi kuvailla ruotsalaisen death metalin ja Morbid Angelin sekoitukseksi, josta kuuluu myös vahvasti Deathchainille ominaiset piirteet. Levyn äänimaailmasta välittyvät ruotsifiilikset lienevät osittain Tore Stjernan ansiota, sillä Death Gods miksattiin ja masteroitiin herran Necromorbus studiolla Ruotsissa. Biisiarsenaalissa brutaalin riffittelyn lisäksi myös melodiat ovat Deathchainilla hallinnassa, kuten kiekon puolivälissä oleva The Lion-Head ja päätöksenä toimiva Cthulhu Rising osoittavat.

Mitään suurta naputtamisen aihetta Death Gods ei tarjoa. Aika ja lukuisat lisäkuuntelut näyttävät mille tasolle se sijoittuu diskografiassa, mutta tällä hetkellä se kuulostaa omissa korvissani parhaalta Deathchain-tuotokselta.

Lauri Manninen