DEATH: Vivus! [2CD]

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Relapse Records

Nuclear Blast julkaisi syksyllä 2001 parin viikon viiveellä kaksi lähes identtistä Death-liveä vuodelta 1998: Live in L.A. ja Live in Eindhoven. Molemmista keikoista laukaistiin markkinoille myös DVD-versiot, jotka ovatkin useimmille faneille audio-kiekkoja tutummat. Kiireellä julkaistujen äänitteiden tarkoitus oli tuolloin osaltaan rahoittaa Chuckin varoja vievää taistelua syöpää vastaan.

Nyt, 11 vuotta myöhemmin ja Chuldinerin perikunnan myötävaikutuksella L.A. sekä Eindhoven ovat täällä taas, tällä kertaa kaksoisjulkaisun muodossa, mutta ulkoisesti aivan yhtä halvannäköisinä kuin ensimmäisellä kierroksella. Vivus!’in informaatioarvoa on pyritty lisäämään The Sound of Perseverance -kiertueella soittaneen rumpalin Richard Christyn muisteluilla.

Christyn pienoisesseestä käy ilmi, että L.A. -keikan äänipöytänauhoitus ja videointi maksoi vain 75$. Lisäksi mies kertoo pitäneensä flunssan takia edellä mainitulla L.A.:n keikalla tavallista kiivaampaa tahtia patteristonsa takana, jotta pääsisi esiintymisen jälkeen kiertuebussiin oksentamaan ja nukkumaan. Siinäpä tiivistetysti bookletin tärkein anti.

Itse keikoista tai kappaleista minulla ei tietenkään ole valittamista. Nämä nyt vain on kuultu ja NÄHTY moneen kertaan ilman Vivus!ia. Nuoren polven Death-diggareillekin olisi varmasti riittänyt ainoastaan Live in L.A.:n uudelleenjulkaisu, sillä keikka on intensiteetiltään parempi kuin Eindhovenin veto, ja sisältää lisäksi kaksi kappaletta enemmän, mukaan lukien Zombie Ritual.

Tuosta muinaisesta klassikosta mieleeni tulikin nöyrä pyyntö Schuldinerin perikunnalle: hommatkaa nyt helevetissä jostain ääni- ja kuvalähteet esimerkiksi Deathin Ultimate Revenge 2 – kiertueen osuudesta vuodelta 1988! Tuon keikan uudelleenjulkaiseminen olisi enemmän kuin oikeutettua.

Tuure Heikkilä