DEATH BY SNOO SNOO – Tästä saat!

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Creative Class War

Pohjois-Suomen, tai jopa koko maan, punkpiireissä jo pitkään huomiota herättänyt nelikko ei ole tehnyt isoa levyä turhaan. Bändin esittämät energiset ja kiivaasti etenevät biisit ovat tasalaatuista materiaalia, kaikki varsin mukiinmeneviä ja osa jopa tarttuvia, vaikkei mieleen sinänsä jääkään mitään yksittäisiä piikkejä. Ovatpahan yhtä kaikki ytimekkäitä ja vereviä melodisia punkrykäisyjä. Joskin ajan myötä levy alkaa tuntua liian itseään toistavalta, yksi hidas biisi 17:a nopean seassa ei juuri kokonaisuutta elävöitä. Toisaalta, alle puolen tunnin kestossaan Tästä saat! menee joka tapauksessa alas nopeasti ja nikottelematta, jopa mielihyvällä.

Sanoitukset tosin tökkivät välillä tuntuen hieman teennäisiltä. Mutta suomen kielellä lyriikoita rustatessa tuo vaara väijyy aina nurkan takana, eikä Death by Snoo Snoo kuitenkaan tee itsestään pelleä silläkään saralla. Tekstit käsittelevät varsin monipuolisia aihepiirejä, osassa niistä on mukana ihan hyväkin idea, toiset taas menevät nopeasti läpi pään. Yhtyeen soundi toimii. Se on varsin terävä ja melkein tarpeeksi säröinen, mutta pitää muistaa että eihän bändi mikään Kylmä Sota sentään ole, eli hardcoresta pysytellään etäällä. Mieleenpainuvin palanen on laulaja Hannen kiivas ääni. Siitä, kuten osittain yhtyeen musiikistakin, tuli mieleen 90-luvun popihme Aurinkokerho. Death by Snoo Snoo erottuu tuossa vertailussa edukseen, ja välillä mukaan liittyvän Laurin taustahuuto tuo selvästi lisää aggressiota. Jäin kaipaamaan sellaista enemmänkin, sillä näillä eväillä levy jää monista positiivista puolistaan huolimatta varsin kevyeksi ja herkäksi tekeleeksi. Mutta niin oli varmaan tarkoituskin.

Tuukka Termonen