DEADLY SPAWN – Forced Into Atrocities

Deadly Spawn - Forced into Atrocities
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Metal Inquisition Records

Tokion Deadly Spawn on ehtinyt toiseen albumiinsa. Tämä jo vuonna 1997 perustettu kuoloryhmä operoi death metalin siellä tummemmassa ja suttuisemmassa kulmauksessa, tuoden ajoittain mieleen myös Etelä-Amerikan thrash-orkesterit. Melodeathia on turha seasta etsiä, vaan kyllä tämä tasan sitä itseään läpi koko albumin on.

Deadly Spawnin tapauksessa musiikin tummuus ei tarkoita mitään blackened death metal -irvistelyä, vaan oikeaa synkkää ja rupista paahtamista, kuten se joskus tavattiin käsittää. Tarkoituksenmukaisesti monotoniset vokaalit vain korostavat tätä ankaraa vaikutelmaa. Sooloissa on puolestaan Slayerin haamuja havaittavissa, joten perin päättäväisestä myllytyksestä on kaiken kaikkiaan kyse. Biiseistä kannattaa koekuunnella ainakin Forced Into Atrocities, Offensive Defense, tai Spirit of the Departed, niin jutun juonesta pääsee kyllä mainiosti perille.

Näinä kaupallisen kertakäyttömetallin aikoina on hienoa, että vielä jostain maailmankolkista löytää Deadly Spawnin kaltaisia yhtyeitä, joiden tekemisiä määrittää vielä aito ja oikea metalli-undergroundin henki. Vaikkei Forced Into Atrocities kenties tämän vuoden merkkilevyksi kohoakaan, on sillä kuitenkin paljon hyvää ja kuuntelun arvoista. Tyylitajuinen kokonaisuus, jota hyvät yksilösuoritukset rikastuttavat.

Markus Makkonen