DEAD SAMARITAN – The Only Good Samaritan…

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Casket Music

Tamperelainen Dead Samaritan alkaa pikkuhiljaa nostamaan nimeään metalliyleisön tietoisuuteen. Debyytti The Only Good Samaritan… on nauhoitettu jo vuoden 2011 lopulla, mutta nyt se kokee julkaisun brtittiläisen Casket Musicin kautta. Ja uskoisin, että albumi löytää myös kohdeyleisönsä.

Levyltä on helppo poimia omin korvin Carcassin, At The Gatesin, Arch Enemyn ja Deathin kaltaisten yhtyeiden vaikutusta musiikkiin. Riffeissä on kulkevuutta ja reippautta, rumpujen ja basson antaessa oman tukensa lähes jatkuvalle riffi- ja lead-myrskylle. Vokalisti Valendis Suomalainen on saanut äänensä ja tekniikkansa paranemaan ja lopputulos kuulostaa jo todella hyvälle. Paikoittain laulajatar saa itsensä kuulostamaan pelottavan paljon Dani Filthille, vaikka yhtyeet täysin eri genreissä painivatkin.

Nopeaa riffimetallia pienin NWOBHM-vaikuttein etsiville Dead Samaritan on varmasti täyskymppi. Albumin 12 raitaa ovat tyylitietoista thrashin ja death metalin välistä poukkoilua. Levyn puoliväli saa olon jo aavistuksen puutuneeksi, johtuen lähinnä levyn ensimmäisien kappaleiden tehokkuudesta ja kovasta tasosta. Loppulevy menee pitkälti samoissa merkeissä eli lopputuloksena on vahvan hyvä albumi. Viimeistely on jäänyt ehkä aavistuksen liian tunkkaiseksi, muttei missään nimessä huonoksi. Dead Samaritan on murtanut jään metalliyleisöltä, nyt täytyy vaan saada lisää pökköä pesään.

Juuso Viljanen