DARK DAYS AHEAD – The Long Road South

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Inverse Records / Omakustanne

Dark Days Ahead on sekalainen soppa jäseniä esimerkiksi yhtyeistä Trio Niskalaukaus, Manufacturer’s Pride ja Bone5. Saatekirjettä lukiessa ei varmasti jää epäselväksi se, mikä toimii yhtyeelle kaiken suurimpana innoittajana ja laulujen aiheen antajana; itse vanha vihtahousu ja hänen valtakuntansa.

Muutama ensimmäinen kuuntelukerta jättää parhaiden mieleen läpi levyn kulkevan sujuvan grooven sekä erittäin tarttuvat kitarariffit. Mistään Radio Rock -tavarasta tässä ei missään nimessä ole kuitenkaan kyse, vaikka kappaleet tahtovatkin jäädä päähän pyörimään siihen kuuluisaan ärsytyspisteeseen saakka. Ärsytystä vain ei ehdi missään vaiheessa syntyä. Kappaleissa on riittävästi kontrastia, jottei toiston ja monotonisuuden tunnetta pääse syntymään. Kaiken viimeistelee vokalisti Tony Kaikkosen kympin arvoinen laulusuoritus.

Dark Days Ahead osoitti debyytillään olevansa pelottavan potentiaalinen yhtye. Mikäli taso kestää vähintään näin vahvana jatkossakin, voimme odottaa yhtyeestä jonkinasteista hittiä kotimaisissa metallipiireissä. Hiukan vielä sävellyskynää kovempaan terään, niin johan paukkuu, niin helmat kuin muutkin paukuteltavat.

Juuso Viljanen