DAMNGOD: Humanity – The Legacy Of Violence And Evil

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Longplay Music

Death metalia, groovea, ripaus punkkia ja reilusti asennetta. Siinä on resepti, jolla Damngodin toinen pitkäsoitto on valmistettu. Rouheasti soiva reilu puolituntinen ei ole sitä ikimuistoisinta materiaalia death metalin saralla, mutta kokonaisuutta voi luonnehtia silti onnistuneeksi, sillä kiekolta löytyy tuhti annos tarttuvia rykäisyjä, joista heikoimmatkaan eivät latista levyn fiiliksiä. Damngodin tapauksessa musiikin yleistunnelmaa voi luonnehtia varsin punaniskaiseksi, mikä tässä tapauksessa on puhdas kehu.

Vokaalipuolella kuullaan tanakkaa huutolaulua ja soittopuoli kulkee antamatta aihetta moitteille. Humanity – The Legacy of Violence and Evilin ainut vika on siinä, että kappalemateriaali on turhankin tasapaksua. Biisit ovat kyllä hyvä- ja ok-tasoisia, mutta varsinaisia helmiä ei ole päätynyt niiden joukkoon. On kuitenkin todettava, että Damngod hallitsee perusasiat hyvin, vaikkei kyseessä olekaan mikään klassikko.

Lauri Manninen