DAMNATION DEFACED: Beyond The Pale

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: SAOL

Beyond the Pale on noin pari vuotta toimineen Damnation Defacedin ensimmäinen täysipitkä levytys.
Saksalais-viisikko veivaa progressiivista death metallia, sortumatta kuitenkaan ylenpalttiseen kikkailuun ilmaisussaan. Lähes tunnin kellottavan levyn kuuntelee suvereenisti läpi, mutta juuri mitään uutta se ei pöytään tuo.
Hatunnoston arvoinen ratkaisu on kuitenkin laittaa levylle jopa kaksi välisoittoa. Akustinen himmailu Dawn sekä lähes jazzmainen Serpent’s Seal ovat kumpikin sijoitettu levyn keskivaiheille tuomaan sitä toivottua hengähdystä. Biisit kuten todella kovalla riffillä varustettu Despised Angel ja Dream Shifter kun eivät ole sieltä rauhallisimmasta päästä.
Levy valitettavasti kärsii pienoisesta alituottamisesta. Soundit ovat kokonaisuudessaan huomattavan tunkkaiset, ja laulaja Philipp Bischoffin ilmaisu rääkymisineen ja mörinöineen jää välillä puolitiehen.
Äänimaailma yleisestikin olisi kaivannut lisää lihaa luiden ympärille, eeppinen lopetusraita They Sow the Wind And Reap the Storm olisi esimerkiksi voinut olla niin paljon enemmän.
Mikko Kymäläinen