CYCLOPHONIA – Impact Is Imminent

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Battlegod Productions

Saatekirje valistaa, että tämä norjalaisporukka aloitti uransa soittamalla covereita muun muassa Helloweenin ja Blind Guardianin kappaleista. Sen kyllä kuulee. Heidän debyyttilevynsä on nimittäin ladattu niin täyteen eurooppalaisen power metalin sahausta, tuplabasarointia ja kiljuntaa että valittu tyylilaji ei jää epäselväksi. Homma on toteutettu kohtalaisilla joskin kuivahkoilla soundeilla. Vokalistin ääni ei todellakaan jää muun orkesterin alle vaan laulanta johtaa kappaleiden kulkua vahvasti.

Valtakunnassa kaikki hyvin? No, europower-fanille voisi ollakin. Itseäni tämä alkoi ensimmäisestä kappaleesta lähtien ärsyttää. Vaikka laulaja onkin teknisesti taitava, hänen esitystapansa on melko yksiulotteinen ja sisältää liikaa korkeimpia kiljuntoja. Sama pätee sävellyksiin: vaikka biisit etenevät ihan mallikkaasti, tulee tunne autopilotista. Soolot, kertosäkeet, väliosat, kaikki liukuvat ohi tasaisen kiiltäväksi hiottuna metallipintana. Onneksi bändi ei sentään mene kaikkein juustoisimman keijukaispowerin suuntaan vaan energinen juurevuus pyritään pitämään pääosassa. Parissa kappaleessa myös tempoa maltetaan laskea. Mutta kyllä tämä vaan käy tuskalliseksi kuunnella. Tyylisuunnan suurimpien ystävien ehkä kannattaa bändi ottaa tarkasteluun, mutta tuskinpa kyseessä on edes genrensä sisällä erityisen hieno helmi.

Seppo Rautio