CRYPT OF SILENCE – Beyond Shades

sp085
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Solitude Productions

Beyond Shades on ukrainalaisen, nelihenkisen Crypt of Silencen debyyttijulkaisu. Musiikillisesti yhtye maalailee doom- ja death metalin sävyjä käyttäen. Yhtyeen kappaleet karttavat siis vauhtia ja luovat tummaa ilmapiiriä rauhallisella, synkkien tunnelmien maalailulla. Yhtyeen ensimmäiseksi julkaisuksi levytys on mielestäni ihan mukiin menevää materiaalia.

Levyn vahvuus on sen viiltävät kitaramelodiat, jotka esimerkiksi kappaleessa Walk with My Sorrow saavat luotua oikein hienon tunnelman aikaiseksi. Valitettavasti koko levy ei ihan samalle tasolle yllä, mutta useita hyviä riffejä levyä pitkin poikin on kuitenkin ripoteltuna. Äänimaailman puolesta kaikki on kunnossa, sillä koko orkesteri kuulostaa oikein massiiviselta ja hyvältä. Vokalistin ärähtelevä lausunta toimi kappaleissa myös hyvin, vaikka vastapainona olisi voinut olla myös hieman toisenlaista laulamista jossain välissä, puhuttujen osien lisäksi siis.

Kaikki levyn neljästä kappaleesta pyörivät kestonsa puolesta yli yhdessätoista minuutissa, mikä yleensä väkisin johtaa siihen, että jotain ylimääräistä ilmaa siellä myös on. Näin on myös Beyond Shadesin tapauksessa ja välillä tuntuukin siltä, että yhtye on hukuttanut itsensä tuomiometallin merelle, eikä pääse rämpimään sieltä kuivalle maalle. Hieman enemmän tarttuvia melodioita ja viiltäviä riffejä ja turhat ilmat pois niin levy olisi voinut olla erinomainen.

Aleksi Vaittinen