CROW7 – Symphony of Souls

Crow7 - Symphony of Souls
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: SAOL

Saksan Crow7 on kunnianhimoinen yhtye. Sen musiikissa yhdistyvät maukkaat melodiat, lievä progressiivinen vivahde ja genrerajoja uhmaava lähestyminen. Ajoittain kuvioissa voi olla aistivinaan jopa Ritchie Blackmoren vaikutteita ja sehän ei voi huono juttu olla alkuunkaan.

Musiikillisesti yhtyeen kolmas albumi, Symphony of Souls, on yhdistelmä ehtaa ja aitoa heavy rockia, power metalia, progressiivista maalailua ja löytyypä joukosta jopa hieman futuristista konepiippaustakin. Melkoinen mälli siis, mutta ihan kohtuullisestihan tuo toimii. Paksummilla soundeilla tämä olisi vielä nautittavampaa kuultavaa, mutta nyt varsinkin muoviset rummut nielaisevat hyviltä biiseiltä likipitäen kaiken tehon. Ajoittain pahasti määkivä vokalisti Corbin Evedkään ei hänkään tilannetta aina paranna. Tahatonta komiikkaa puolestaan tarjoillaan levyn naisvokaalien myötä: Hevikaraoken kaljahemmon falsetilta kuulostavat täysin ponnettomat ulahdukset ovat kyllä täysin turha lisä jo aiemminkin onnahtelevaan tuotantoon.

Crow7:n kolmonen kompastuu siis heikkoon työjälkeen. Tämä on todella sääli, sillä itse sävellyksissä olisi ollut kyllä potkua ja melodiatajua huomattavasti kovempaankin kokonaisuuteen. Nyt kuuntelunautinto jää saavuttamatta. Toivotaan siis, että yhtye saa jatkossa kasaan budjetin ison luokan tuotantoon, sillä sellaista Symphony of Soulsin kaltainen massiivinen säveltaide vaatii. Nyt levy on kiinnostava, mutta jättää koomisen, huonon b-elokuvan jälkimaun.

Markus Makkonen