COUGHDUST – A Means to an End

Coughdust
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Omakustanne

Paha yskä vaatii pahaa meininkiä. Coughdust köhiikin pölyt kurkusta armottomin ottein. Pari vuotta sitten ep:n julkaissut tamperelaisyhtye pääsee nyt täyspitkän makuun. Levyllä soudetaan death metalin virrassa rokkaavin ottein, stonerin ja sludgen sukuisesti pörisevän perämoottorin antaessa lisäpotkua.

Vokalisti Murtonen on tuttu Corpsetista ja Wardista. Hemmetin hyvin noista keuhkoista kyllä irtoaa karheaa huutoa tälläkin julkaisulla ja välillä syvempi korina ja maanisemmat rääkäisyt sävyttävät rujoa esitystä. Rumpuja takoo Latva, joka hoitaa myös Rotten Soundissa vastaavaa hommaa. Yleinen soundi levyllä on maanmainio. Itseasiassa kuuloasitimuksista tulee helposti mieleen Entombedin Wolverine blues, etenkin kitaroiden osalta. Esimerkiksi kuutosraita Nothing in Common on sellainen tapaus, johon on helppo kuvitella mukaan L.G. Petrovin karjahdukset. Kyseinen biisi, samoin kuin edeltävä, rennonsynkästi svengaava Wrong, ovat mielestäni levyn parhaimmistoa.

Osaa kappaleista kyllä vaivaa lievä yllätyksettömyys. Ehkä tasaisiin svengirullauksiin kaipaisi reippaammin revitteleviä kitarointeja tai kahjompia rumpukuvioita, jottei mentäisi liian lähellä groove metalin keskisarjaa. No, parhaimmillaan meininki onkin sitten silkkaa murhaa. Yleishenki on asioiden ytimeen menevä, mitä korostaa sekin, ettei mukaan ole tungettu mitään introja, outroja tai välisoitoittoja.

Seppo Rautio