CORRODER – Instinct / Doctrine [2 x 7” EP]

Arvosana: 7/10

Julkaisija: Rämekuukkeli-levyt/Several Casualties Productions/Tuhkaa ja Paskaa esittää Records

Päivänvalo ei juurikaan pääse häikäisemään sitä ryteikköä, missä Corroder näillä kahdella pikkulevyllä ryömii ja riuhtoo. Instinct sisältää kuusi ja Doctrine neljä death metalin ja crustin katkuista sludge-kappaletta, joista ei raskautta ja uhkaa puutu. Keskisuomalainen yhtye on muutaman vuoden ikäinen ja soittajilla on taustaa sekä punkimmassa että raskassoutuisemmassa räimeessä.

Ensimmäisen kuuntelun jälkeen yleisvaikutelma on, että ainakaan mitään ylimääräisiä versoja ja kiemuroita esitykseen ei ole turhaan lisätty. Varsin bassovoittoinen soundi ja vokalistin korina – joka paikoitellen vaihtuu käheäksi huudoksi – johdattelevat biisistä toiseen ja läpi muutaman temponvaihdoksen. Negatiivisena puolena tässä on tietysti se, että mitään erityisen huomionarvoista tai mielikuvitusta kutkuttavaa ei tunnu jäävän mieleen. Uusintakierroksella aloin kuitenkin arvostaa pieniä rytmillisiä taitekohtia ja hitaampien osuuksien hemmetinmoista raskautta. Muutama kappale alkoi nousta esiin omanlaisenaan yksilönä.

Kuten sanottu, äänimaisema on hyvin bassovoittoinen ja tumma. Samalla levyt kuulostavat aavistuksen tukkoisilta, kuin bändi soittaisi ohuen vaneriseinän takana. Ei tuo itseäni suuresti haitannut, mutta tuli kuitenkin mieleen, että pisteliäämmin raastavalla kitarasoundilla kappaleet saattaisivat kuulostaa virkeämmiltä. Olisiko virkeys sitten näissä kappaleissa tavoiteltava asia? Ehkä ei. Joka tapauksessa Doctrine kuulosti näistä kahdesta levykäisestä korviini hieman kiehtovammalta, ehkä siitä irtosi jonkinlainen pimeämpi, peräti öinen tunnelma.

Seppo Rautio