CORNIGR: Relics Of Inner War

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija:Corpse Incense Publications

Cornigr on muun muassa Hornasta ja Vitsauksesta tutun Vainajan sooloprojekti. Relics of Inner War on ennen tätä digipack-versiota julkaistu jo sekä kasettina että vinyylinä vuoden 2011 puolella. Kun kyseessä on profiloitunut suomibläkkisvaikuttaja, ei ole vaikea arvata, että miehen soololevykin on puhdasta suomalaista black metalia. Levyn pyöriessä Cornigrin musiikki on helppo tunnistaa kotimaiseksi.

Pyörää levyllä ei lähdetä keksimään uudelleen, vaan luotetaan alkukantaisen ja perinteisen black metalin voimaan. Kylmät melodiat johdattavat matkaa ja rumpu hakkaa kuolemanmarssia. Vaikka levyn soundimaailma on asiaan kuuluvan raaka, niin pientä ihmetystä aiheuttavat levyn vokaalit, joissa on välistä ihmeellistä metallista kaikua.

Levyn aloittavat Shroud of Satan ja Baptism Below ovat ehtaa rautaa. Levyllä säilytetään varsin vahva taso kautta linjan, mutta on levyllä myös muutama puolittaiseksi jäävää manausta kuten hidastempoisempi Jaws of Time ja sitä seuraava Banished and Cast into Fire, jotka ovat vähän tyhjiä sahauksia. Discord päättää levyn onnistuneesti. Relics of Inner War osoittaa perushyvää black metal -osaamista. Levy on juuri sopivan mittainen mustamessu, kahdeksan raitaa ja puolituntia.

Joonas Tanskanen