COREDUST – Decent Death

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Inverse Records

Helsingin Coredust tarjoilee debyytillään monenkirjavaa metallista taontaa. Ilmaisutyyliä löytyy varsin laidasta laitaan, joskin likipitäen jokaisella kappaleella kuullaan rouheamman sorttista kitaramöyrintää. Rumpupatterin takaa löytyy kokemusta, kun Children of Bodomin Jaska Raatikainen häärii takalinjoilla sessiomiehen ominaisuudessa. Voisi albumidebytantti heikomminkin valita, eikä homma näin ollen ainakaan rumpaliin kaadu.

Musiikillisesti Decent Death on varsin poukkoileva kokonaisuus. Löytyy niin Meshuggah-henkisiä rujoja rouhintoja, menevää tuplabasaria, puhtain lauluin vedettyjä melankolisempia elementtejä, kuin naislauluilla varustettua introakin. Lauantaipussi tulee kieltämättä mieleen. Ainakaan näissä korvissa kaikkia näitä elementtejä yhtyeen punovaa punaista lankaa ei tullut vastaan ja albumin jälkimaku onkin pahuksen sekava. Myös ajoittain väkinäinen ja yliyrittävä vokalisointi, sekä suorastaan heikot puhtaat osuudet nakertavat kokonaisuudelta pisteitä. Hyviä riffejä löytyy kyllä läpi albumin ja näiltä osin meininki onkin useimmiten napakasti kohdillaan. Valitettavasti hieman keskeneräisen yhtyeen tuntu tästä silti jää.

Coredustin debyytissä on kuitenkin lupauksen siemen tulevaisuutta ajatellen. Materiaali on suurimmalta osin hyvinkin toimivaa, joskaan ei liiemmin linjassa albumikokonaisuutta ajatellen. Kunhan bändin identiteetti loksahtaa kohdilleen on lupa odotella merkittävästi kovempaakin kiekkoa. Decent Deathista ei vielä kovin kummoiseksi merkkipaaluksi ole, mutta voiko sitä aina debyytiltä odottaakaan. Nyt ankara aivoriihi pystyyn ja miettimään mihin suuntaan lähdetään kallistumaan. Kaikkea kaikille –lähestymistapa ei selvästikään ollut se paras tai kypsin ratkaisu.

Markus Makkonen