CONCRETE SWINE: Ural Express [EP]

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Omakustanne

Klassikkobändit kuten AC/DC, Black Sabbath, Rolling Stones ja Lynyrd Skynyrd ovat selvästi antaneet vaikutteita riihimäkeläisen Concrete Swinen raskaahkoon riffirokkiin. Home Air -kappaleessa on havaittavissa myös lieviä doom-sävyjä. Lisäksi vokalisti Brusilan ilmaisu edellä mainitulla lohkaisulla on aika lähellä Pentagramin Bobby Lieblingin äänialaa ja virettä.

Rumpali Penttisen kompeissa on mukavasti takapotkua ja kitaristi Numminen kepittelee kuin polvihousuinen Australian kollegansa. Itse asiassa Man to Lead -lohkaisusta tulee paikoitellen mieleen Angus Youngin koululaukun perijäksi tituleerattu Airbourne, jonka repertuaarista tosin huuliharppu puuttuu.

Kaiken kaikkiaan betonipossumaisen kovaa heavy-groove-rockia, joka ei mielestäni kuitenkaan kuulosta ylisliipatulta, vaikka ep:n lopputuotanto onkin varsinaisen Suomi-USA-yhteistyön hedelmä: äänitetty Hyvinkäällä, miksattu Teksasissa ja masteroitu Los Angelesissa Maor Appelbaumin toimesta, joka on tehnyt yhteistyötä muun muassa Sepulturan kanssa.

Tuure Heikkilä