CIRCLE: Rautatie

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Ektro Records

Kun viimeisimmät Rätön ja Lehtisalon bändien julkaisut ovat olleet vähintään kummallisia, tämä uusi Circle yllätti itseni varsin positiivisesti ollen suurimmalta osin heavy rockia. Kuitenkin siinä missä Sunrise-albumin hevi perustui enemmän psykedeeliseen toistoon, on tässä selkeästi progressiivisempi ote, tuoden mieleen lähinnä 70-luvun kotimaiset raskaan rokin pioneerit Apollosta Haikaraan. Alkupään Judas Priestit ja Deep Purplen klassikot tulevat myös väkisin mieleen joistain riffeistä. Eikä sillä että tästä sitä outoiluakaan puuttuisi! Lääke-biisi on nimensä mukaisesti varsin usvaista hulluttelua ja levyn päättävän Kaasukello-esityksen ensimmäiset neljä ja puoli minuuttia ovat kuin jatsailevaa yökerhopianoa olisi nauhoitettu samalla kun viereisessä treenikämpässä tahkotaan puolalaista black metalia.

Mika Rättö laulaa omalaatuisella äänellään sopivan överiksi, hyvin käy mieheltä hevikukkoilu ja hienostuneempikin tulkinta. Sanoitukset ja muu yleinen konsepti on taas erittäin hämmentävää meininkiä, kannet ovat pullollaan kuvia Porin Kaupunginkirjastosta ja jotain täysin käsittämätöntä turinaa. Eräs nimeltä mainitsematon ystäväni totesi taannoin näiden Ektro-bändien olevan vain ironista paskaa musadiggareille, ja varmasti tuossakin totuuden siemen on, mutta onhan bändi lähes 20 vuoden olemassaolonsa aikana todistanut olevansa tosissaan ja omistautunut näille musiikillisille hullutteluilleen. Suosittelisin levyä etenkin niille, joiden suosikki Circleltä on mainittu Sunrise ja Kuusumun Profeetalta Sanansaattaja Oraakkeli Salamurha Hyökkäysvaunu… Ja niille onnettomille joille bändi on jostain syystä edelleen tuntematon, on tästä levystä ihan hyvä aloittaa.

Sami Kettunen