CICUTOXIN – Demo 2010 [kasetti]

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: demo

Kuten otsikosta ilmenee, nämä kappaleet on nauhoitettu vuonna 2010 ja lopullinen julkaisu, eli käsiini päätynyt kasetti, on tullut ihmisten ilmoille viime vuoden lokakuussa. Eipä musiikki tässä ajassa ole kauheasti ehtinyt vanhentua. Tamperelainen bändi paiskoo menemään tuskaisaa rämisevää sludgea, jossa yllättävänä elementtinä kuullaan siellä täällä viulua.

Tuo viulu ei kuitenkaan mitenkään hallitse yleissoundia, lähinnä se liukuu haikeana esiin muutamassa kohdassa ja pian taas katoaa jonnekin. Pääosassa ovat terävät ja raskaat kitarat, jotka rämisevät tyylikkään suurpiirteisesti, sekä vokalistin epätoivoinen, huojahteleva huuto. Ei siis mitään standardiärjyntää ärjynnän vuoksi. Kitarasoundissa on luontevaa vapautta ja avaruutta, sekä ankarasti räimittyä melankolisen heavyn sävyä. Äänimaisemaa ei ole lähdetty täyttämään rankalla ”mätöllä” tai jatkuvalla särövallilla, mikä antaa riffeille tilaa kuljettaa biisejä eteenpäin. Myös basso ja rummut kumisevat miellyttävästi, vaikkakin kaipaisin ehkä rytmilliselle puolelle kipakampaa ja kenties kulmikkaampaa otetta.

Nämä kuusi kappaletta rullaavat raastavasta tunnelmasta huolimatta melko vaivattoman tuntuisesti. Tämä saa toisaalta toivomaan syvempiä sukelluksia jonnekin, ehkä entistä doomimpiin syövereihin, mitä toki parissa biisissä ilmeneekin. Mukavasti vaihtelua kyllä löytyy, ja esimerkiksi Golem-kappaleessa on reipasta tarttuvuutta.

Seppo Rautio