CHAOS DEI : Arising from Chaos

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Totalrust Music

Kärvistelyä ja hammastenkiristystä. Sellaistahan elämä joskus on. Sellaista voi olla myös musiikki, ja esimerkkinä tästä olkoon ranskalaisen Chaos Dein debyytti. Kolkko ja epätoivoinen black metal on homman nimi. Jonkinlaista religious-viritystä tässä haetaan mystisten sanoitusten ja uhkaavan tunnelman avulla. Tempo vaihtelee hitaasta reippaaseen pieksentään.

Ei sinänsä huono lähtökohta. Harmi vain, että kappaleiden taso ei ole mitenkään päätä huimaava. Sellainen aito vimmaisuus puuttuu, tilalla on kuivakkaa suorittamista. Sekä hitaiden että nopeiden kohtien riffit ovat niin peruskauraa, että erityisen ylevöittäviä tai lumoavia hetkiä tästä ei helposti irtoa. Yksinkertaisesti rullaavat rokimmat osuudet toimivat kohtalaisesti, sen sijaan lead-kitaroiden luritukset kuulostavat liian usein tusinatavaralta tai huvikseen treenailulta. Soundit sentään toimivat selkeässä karuudessaan. Myös vokalistin omaperäinen ärjyntä nostaa levyn henkeä siedettävälle tasolle. Kuitenkin nämä viisikymmentä minuuttia tuntuvat aivan liian pitkiltä.

Seppo Rautio