CHAINERECTION – Heir To The Throne

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Mikrofoni Promotion

Streets on fire feel the heat, laulaa Äänekosken Chainerection uutukaisella levyllään ja tulessa on itse bändikin, sillä helvetin kovaa menoa on luvassa! Punkahtavaa garagerockia kunnon turpaanvetomenolla ja räkäisillä soundeilla veivaava bändi heittää soppaan niin bluesmenoa kuin psykedeliaakin. Mitään sinänsä uutta ei tarjolla ole, mutta vanhaa vedetään sitäkin napakammalla otteella.

Ensimmäisenä laitettuani levyn soimaan iski välittömästi mielleyhtymä vanhaan Hellacoptersiin ja kas kummaa, samaa todettiin myös saatekirjeessä. Huonoja biisejä levyltä ei oikeastaan löydy, vaan koko homma polkee eteenpäin tasaista tahtia koko matkan. Jos jostain täytyy motkottaa, kuten kriitikon yleensä, niin lauluefektit hävittävät laulua välillä liikaa musiikin sekaan. Toisaalta se ei taas tämän tyylin menossa juuri haittaa.

Täytyy todeta että meikäläiseen tämä vaan uppoaa hyvin. Heti levyn ensiminuuteilta tuli sellainen olo, että jumalauta nyt mennään ja lujaa. Ei juuri parempaa levyä voisi pistää soimaan kuumana kesäpäivänä hypätessä vanhaan jenkkiautoon ja lähtiessä kruisailemaan pitkin baanaa. Hieno debyytti Chainerectionilta ja osoitus siitä ettei kunnon garagerockia ole vielä kuopattu mihinkään.

Markus Mähönen