CEPHALIC CARNAGE: Mislead By Certainly

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Relapse Records

Vuodesta 1992 asti kouhottaneet hullut pössyjenkit jatkavat edelleen ihan omalla linjallaan, mutta jossain määrin koostuneemmin. Tämän kuudennen kokopitkän anti on yhä haastellista, vaikka pahimmat pöllöilyt onkin jätetty matkasta pois. Nyt ollaan jo huomattavasti helpommissa sfääreissä kuin joskus aikoinaan.

Bändihän on sekoittanut ulosannissaan lähes kaikkia metallin alalajeja ja sillä tiellä ollaan toki edelleen. Doomailu ja sludgeilu onnistuu luontevasti, samoin kuin toinen ääripää, grindaus ja härömetelöinti. Soittoniekkojen taidot näytetään kipeissä freejazz-kaahauksissa ja teknisissä death metal -rykäisyissä. Tyylien sekoitus onnistuu luontevasti kuulostamatta miltään tekotaiteelliselta paskalta.

Lätyn rikkaisiin yksityiskohtiin en oikeastaan edes jaksa mennä sen enempää, joten sanotaan vaikka niin, että jos haluat kuunnella pelkkää yksioikoista ja tylsää perusmättöä niin tämä EI ole sinun bändisi.

Teemu Vähäkangas