CATTLE DECAPITATION: Monolith Of Inhumanity

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Metal Blade Records

Kalifornialainen Cattle Decapitation on saavuttanut viidennen levyn rajapyykin ja sitä myötä ainakin kohtalaisen suosion ja tunnettavuuden. Yhtye mäiskii teknistä ja nopeaa deathgrindiä, jossa tuplabasari tikittää ja äkkivääriä tempon vaihdoksia riittää. Yhtye ei kuitenkaan täysin vakuuta Monolith of Inhumanity -levyllä.

Levy on liian sekalainen kokoelma kaikkea. Monolith of Inhumanityä kuunnellessa mieleen hiipii vanha viisaus, että vähemmän on enemmän. Albumikokonaisuus olisi ollut paljon toimivampi, jos yhtye olisi keskittynyt hiukan suoraviivaisempaan grindipaahtoon ja karsinut pois turhat krumeluurit. Välistä hitaammat ja progressiivisemmat väliosat tuntuvat pöhköiltä lisäyksiltä hypernopean paukutuksen keskelle. Ikään kuin yhtye pyrkisi vain vakuuttamaan kuuntelijan soittotaidoillaan. Soittotaitoa yhtyeeltä toki löytyy vaikka muille jakaa.

Levyn moukaroivaa parhautta ovat kohdat, joissa paahdetaan brutaalisti eteenpäin tuhatta ja sataa. Myös laulaja Travis Ryan on paikoin hyvin vakuuttava. Varsinkin matala kurlutus lähtee hyvin miekkosen kurkusta. Levyn toimivasta tavarasta hyvänä esimerkkinä on kuutosraita Projectile Ovulation.

Levyn kansikuvitus on järkyttävän kökkö. Miksi niin monet metallilevyt pitää sotkea kammottavan näköisellä tietokonegrafiikalla? Luulisi, että amatöörimäiset kannet karkottavat osan potentiaalisista ostajista. Varmasti Cattle Decapitationin uutukaiselle löytyy faninsa, mutta tämä ei ole minun teekupposeni.

Joonas Tanskanen