CATARACT: Killing the Eternal

CATARACT: Killing the Eternal
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Metal Blade Records

Tylyllä asenteella hyökkää kimppuun sveitsiläinen Cataract. Synkkinä saahavat riffit, tasaisen jyräävä rytmittely ja uhmakkaasti karjuva vokalisti täyttävät kuuloaistin. Harmi, että oikeastaan sen erikoisempia säväyksiä levy ei tarjoa. Ensinnäkin riffit ovat matalaa perusjynkytystä ilman oivaltavaa kipinää. Toiseksi vokalistin hokeva karjuntatyyli alkaa hyvin nopeasti puuduttaa. Kolmanneksi kappaleissa ei ole tarpeeksi vaihtelua – niiden sisällä eikä keskenään – joten meno sulautuu haukotuttavan tasaiseksi vellonnaksi.

Soundit ovat kyllä hyvin kohdillaan, modernin metallilevyn selkeää mäiskettä, eikä siirtymissä keskitempoisten ja ripeämpien osien välillä ole juurikaan ongelmia. Varsinainen ongelma kuitenkin on kolmentoista kappaleen tasapaksu pyöriskely jossain metallisen hardcoren, thrashin ja groove metalin kolmiossa. Kuivakka pullistelu kaipaisi lisämaustetta kieroista melodioista tai napakammista raivonpurkauksista. Tällaisena levy on valitettavan keskinkertainen b-sarjan tapaus.

Seppo Rautio