CASKET SOIL – Promo 2012

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: demo

Napakka demo koostuu kahdesta kappaleesta, joilla osaaminen on kohtalaisen vahvaa. Soundipuolikin on asiallisilla asetuksilla, joten mikäs tässä on nautiskellessa Muhoksella perustetun bändin toisesta äänitteestä.

Musiikillinen tyylisuunta on thrashiin pohjaavaa rymistelyä, jossa voi kuulla vaikutteita myös deathista ja modernimmasta groove metalista. Vokalisointi hoituu kahden miekkosen voimin, joista toinen soittaa myös bassoa. Etenkin matalampi korina toimii hyvin, tuoden ajoittain mieleen Testamentin Chuck Billyn örinävaihteen. Samoin koko musiikki tuoksahtaa välillä uudemman testamenttailun tummemmalta puolelta. Kireintä kaahaus-thrashia ei siis ole tarjolla, sen sijaan jyrätään hieman maltillisemmin mutta varsin raskaasti kuitenkin. Ensimmäinen kappale Black Magick Zen toimii hyvin ja säilyttää elinvoimansa luontevien käänteiden ansiosta vaikka pitkähkö kappale onkin. Burden of the Soil sen sijaan kuulostaa hieman junnaavammalta ja seitsemän minuutin keskitempo-painotteiseen souteluun olisin kaivannut tiivistämistä tai vaihtoehtoisesti eeppisempää otetta.

Kelpo biisejä kyllä. Vielä kun riffeihin saisi lisää loistokkuutta ja soittoon ankarampaa energiaa, voisi jälki olla tuhoisaa. Kokonaismeininki kulkee lisäksi hieman yleismetallisella keskitiellä, välillä kokeillen pimeämpien loukkojen tunnelmaa ja sitten taas reippaamman rytinän polkuja, vielä hyödyntämättä kummankaan puolen parasta potentiaalia.

Seppo Rautio