BURDEN: A Hole In The Shell

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Van Records

Stoner on nykyään niin kamalan in. Kaikki tahtovat päästä räimimään ”äijäriffejä” ja heittämään karskeita karjuntavokaaleita. Mielestäni stoner metal on yksi kaikkein kovimman inflaation kärsineistä metallin alalajeista.

Saksalainen Burden yrittää polkea tässä samassa suossa. Sen levy on täynnä tasaisen puuduttavia junttakappaleita, jotka eivät tarjoa mitään hehkuttamisen arvoista. Stonerin saralla olemassa on muutamia yhtyeitä, jotka tuntuvat jostain selittämättömästä syystä tekevän musiikkinsa enemmän tunteella kuin muut. Tästä hyvänä esimerkkinä Down. Burdenin tuotoksessa haiskahtaa Down vahvasti, mutta ei välttämättä huonossa mielessä.

Pienistä ilonpilkahduksista huolimatta kyseessä on äärimmäisen tylsä albumi. Vain vannoutuneimmat stonerin ystävät voivat tästä jotain saada irti. Minut se jätti kylmäksi. Tuotantojälki on kyllä hyvää ja soundit kohdallaan, mutta niillä ei valitettavasti montaa irtopistettä tienata.

 

Juuso Viljanen