BULLET CONTROL – Desire EP

592331_359991970746613_1350092221_n
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Omakustanne

Bullet Control on helsinkiläinen vuonna 2011 perustettu yhtye, mutta jolla on jo nyt tässä vaiheessa mielestäni todella paljon potentiaalia. Desire-julkaisu pyörii tuotannollisesti siinä demon ja omakustanteisen ep-levyn välimaastossa, mutta olen nyt kuitenkin sen ep-julkaisuna arvostellut. Ihan vain sen takia, että pidän siitä niin helvetisti. Yhtyeen lyhyen biografian lukiessa voi jo nähdä, että yhtyeelle on sisäistynyt jo jonkinlainen rock-asenne habitukseensa (porttikieltoa hotelliin ja niin edelleen). Ja kyllä, se sama henki sykkii ja huokuu vahvana myös yhtyeen musiikissakin.

Desire on käyty nauhoittamassa Sibelius-Akatemian studioilla ja äänimaailman puolesta se kuulostaa oikein hyvältä. Kaikki soittimet on miksattu hyvin ja elementit tukevat toisiaan, ilman että soundi olisi kuitenkaan kliininen vaan myös rosoisuutta löytyy mukavasti. Kappaleet ovat rakennettu mukavasti, niissä on sekä raivokasta metallista rock-paiskomista, että rauhallisempia kohtia tasapainottamassa niin ettei musiikki muuttuisi aivottomaksi ja päämäärättömäksi kohkaamiseksi.

Kappaleissa on erinomainen groove ja yhtyeen melodia- ja hittiriffitaju tuntuu olevan erittäin tarkka, jos olisin nainen vaihtaisin tässä vaiheessa pikkuhousuni. Pieni miinus arvosanaan tulee tällä kertaa vokaaleista, jotka kyllä pääasiassa ovat erittäin hyvin suoritettu ja miellyttävällä variaatiolla tehty. Välillä kuitenkin puhtaasti lauletuissa kohdissa laulumelodiat ja lausunta erityisesti häiritsee, tätä ongelmaa ei taas ole aggressiivisemmin karjutuissa osioissa. Tämän kuitenkin antaa mielellään anteeksi, sillä korvat lopulta tottuvat siihen melko nopeasti eikä se enää vaivaa myöhemmin.

Kaikenkaikkiaan Desire on hemmetin hyvä julkaisu ja yhtye soittaa omaa vaihtoehtoista rock- ja metallifuusiotaan erittäin onnistuneesti. Parhaimman rock-musiikin tavoin kappaleissa on havaittavissa paljon raivoa, mutta myös kauneutta ja noiden kahden elementin  harmoniasta syntyvät mieleenpainuvimmat hetket. Lisää tätä, kiitos.

Bullet Control is a fairly new band founded in 2011, but already they are showing lots of potential in my opinion. This release, Desire, is somewhere between a demo recording and self-released EP, but in this case I’ll review it as a EP. Just because I like it so fucking much. After reading the brief biography of the band, you can see that the group has already made rock’n’roll behaviour as their own (getting banned from a hotel et cetera). And yes, that same spirit can be felt pulsating strong from their music too.

Desire was recorded in the studios of Sibelius-Academy and judging it by it’s sounds it really does sound great. All of the instruments have been mixed together nicely and their elements support each other very well without sounding too clean and tidy, but instead having a nice rough sound. The songs have been composed so that they have lots of aggressive parts and also calmer sections to balance the music so that it wouldn’t degrade to brainless and pointless bashing.

The songs have also excellent groove and this groups sense for melodies and top-notch riffing is very accurate. If I were a woman I would have to change my panties now. A little minus to the overall grade comes this time for vocals, which are performed pretty well and with nice variation for the most parts of the songs. But sometimes the parts where there are more clear vocals the singing melodies and recitation bothers somewhat while this problem is nonexistent in the more aggressive parts where shouting is used more. This is a problem I’ll gladly forgive though, as you get used to it quite fast and it doesn’t really bother you anymore after that.

All in all Desire is heck of a good release and the groups alternative rock metal is played with great success. Like with all the best rock music these songs have lots rage, but also beauty. And with the careful combination of those two elements the most memorable moments are created. I want more of this, please.

Aleksi Vaittinen