BOOK OF REFLECTIONS: Relentless Fighter

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Lion Music

Viimeisin kuulemani Lion Music -julkaisu ennen Book of Reflectionsia oli kokeellista proge-fuusio-huuruilua luukuttaneen Vargton Projektin ProgXprimetal -albumi. Yhteistä näille kahdelle ilmeisen projektiluonteisille ”bändeille” on kitaristi Lars Eric Mattson. Vargton Projektissa neoklassiseen kitarointiin viehtynyt sankari oli vain vierailijan roolissa, mutta Book of Reflections -yhtyeessä hän hoitelee kitaran lisäksi myös koskettimet ja basson. Rumpupallille on istahtanut Christer Jansson.

Lars Eric Mattson kuuluu myös Lion Musicin sikariportaaseen, ellei ole peräti päätupruttelija. Mikäpäs siinä, mukavaa että ihmisellä on harrastuksia. Kyseessä on jo kolmas Book of Reflections -longari. Yhtyeen aikaisempiin levytyksiin en ole tutustunut, eikä Relentless Fighter todellakaan herättänyt intohimoa bändin julkaisuhistoriaan perehtymiseen. 13 kappaletta linjatonta, itseään korostavaa ja yhdentekevää instrumentaali tilu-lilua.

Muutama irtopiste lähtee rumpali Christer Janssonin paikoitellen onnistuneesta snaren käytöstä. Tuskin Lars Eric Mattson pitkäsoittoja nyt ihan omaksi ilokseen julkaisee, joten olisi todella tajunnanräjäyttävää tietää: kuka – näitä – levyjä – ostaa? Osalla kappaleista voisi luultavasti värittää automainosten tai luontodokumenttien äänimaailmaa.

Tuure Heikkilä