BOLT / EYE FOR ALL: split 7”

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: The Hood Took Us Under Records

Tietyissä piireissä Bolt ei esittelyjä kaipaa, mutta tässä yhteydessä kerrottakoon, että yhtye on kotimaisen hardcoreskenen johtotähtiä. Ja ennen kuin kukaan saa halvausta, niin on pakko tarkentaa, että mainitsemani skene tarkoittaa siis hc:n metallista siipeä. Eli enimmäkseen punkiin nojaavasta mätöstä pitäville Bolt voi olla turhan raskasta. Minulle tosin ei, vaikka punk onkin lähellä sydäntä. Mutta jotain häiritsevää yhtyeen keskivauhtisessa ryöpytyksessä kuitenkin on, vaikka liiasta metallisuudesta ei siis voikaan puhua.

Eniten harmittaa laulajan ylimielinen ja röyhkeä huutotyyli. Ymmärrän kyllä, että tuollainen saattaa kuulostaa rajulta, mutta minulle siitä tulee lähinnä vaivautunut olo. Yritys on kyllä kova, mutta lopputulos hieman teennäinen ja tekorankka. Mutta tämän pienen vian ei kannata antaa haitata liikaa, sillä musisointi on melkoisen ankaraa ja mukaansatempaavaa. Onneksi soundit ovat tarpeeksi rosoiset, ja revittelystä tuleekin parhaimmillaan mieleen ronski thrash. Kokemus näkyy, biisit kulkevat mallikkaasti, mikään ei juurikaan töki, ellei ensimmäisen biisin mautonta sooloa halua sellaiseksi laskea.

B-sivun porukka harrastaa hämmästyttävän samanlaista ilmaisua kuin Bolt, jopa siinä määrin, että heidän oma äänensä ei oikein pääse esille. Lähes ainoaksi, ja tilannetta ikävä kyllä heikentäväksi, eroksi nousee erikuuloinen laulaja. Heti alussa mies antaa sellaisen näytteen, ettei yksi levynpuoli riitä iskusta toipumiseen. Toisaalta loppu sujuu inhimillisemmin ja maanläheisemmin, mutta hieman turhan tasapaksua hänen karjumisensa joka tapauksessa on. Soitannan suhteen homma toimii melko hyvin, eikä Eye For Allkaan ole tavoitellut äänenlaadussaan liian kliinistä lopputulosta. Biisit eivät kuitenkaan ole laadultaan kovinkaan erikoisia tai mieleen jääviä. Vaikka yhtyeessä on siis jotain hyvääkin, niin pinnalle nousevat lähinnä ärsytystä aiheuttavat seikat. Mutta eiköhän tämäkin bändi saa itsestään vielä parempaa irti. Nämä kaksi biisiä ovat kuitenkin sen verran lyhyitä, että niiden perusteella on vaikea hahmottaan mitään suurempia linjoja yhtyeen osaamisesta.
Tuukka Termonen