BLUT AUS NORD: 777 Sect(s)

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Debemur Morti Productions

Ranskalainen Blut Aus Nord voidaan ehdottomasti lukea black metalin persoonallisempiin nimiin. Jo seitsemäntoista vuoden ikään ehtinyt yhtye tarjoilee uutukaisellaan kolme varttia kieroa ja omalaatuista mustaa metallia, ja vieläpä mallikelpoisesti.

777 Sect(s) on samaan aikaan raaka ja kaunis. Levyn toinen ääripää edustaa nopeasti sahattuja riffejä ja blast beat -kaahausta, kun taas toinen ääripää sisältää tunnelmallista keskitempofiilistelyä. Yksinkertaisimmillaan tunnelma rakentuu vain pahaenteisen syntikan ja simppelin rumpukompin varaan. Turhan monimutkaiseen kikkailuun ei siis ole sorruttu, vaikka ajoittain kieroilu liikkuukin itseisarvoisuuden rajamailla.

Todennäköisesti Blut Aus Nordia joko vihaa tai rakastaa. Perinteisemmän black metalin ystävät saattavat pettyä pahasti, mutta kokeellisen ilmaisun ystäville 777 Sect(s) voi olla mieluinen lisä levyhyllyyn. Kokonaisuus voisi olla parempikin, sillä kiekko ei aivan nouse niihin korkeuksiin, joihin sävellystyössä on selvästi pyritty. Huomattavasti heikompaa materiaalia on kuitenkin Blut Aus Nordilta kuultu ja mielellään tätä tuotosta soittimessa pyöräyttää.

Lauri Manninen