BLUT AUS NORD – 777 – Cosmosophy

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Debemur Morti Productions

Viimeisen osan 777 -trilogiaansa valmiiksi saanut Blut Aus Nord on varsin mielenkiintoinen tapaus. Ranskalainen bändi on kolmiosaisen kokonaisuutensa aikana siirtynyt industrial vaikutteisesta black metalista yhä enemmän ambientin ja puhtaan industrialin suuntaan. Uusinta levyä onkin hankala sanoa edes metaliksi oikeastaan missään vaiheessa. Kuitenkin se jaksaa tehdä omanlaisensa vaikutuksen, joskaan ei ehkä niin hyvää kuin edellinen osa trilogiasta.

Musiikki on tempoltaan melko rauhallista ja kitaroilla luodaan hitaita melodioita ja taustoja, eikä tunnelma muutu missään vaiheessa kovin raskaaksi tai painostavaksi. Taustalla kuullaan industrial elementtejä ja kaiken päälle tuodaan välillä puhdasta laulua, mutta parissa kohtaa myös rosoisempaa vokaaliosastoa. Levyn viisi kappaletta ovat melko pitkiä, mutta levy loppuu kuitenkin yllättäen nopeasti, sillä musiikki virtaa todella hyvin ja vie helposti mukanaan.

Loppuviimein Cosmosophy on kiintoisa annos hyvin melodista industrialia, mutta ainakin itselleni se jäi varsin tylsäksi tekeleeksi. Ehkä kuunneltuna suoraan kahden muun osan jälkeen trilogian voisi hahmottaa jonkinlaisena kokonaisuutena. Itsessään trilogian viimeinen osa ei kuitenkaan jaksanut allekirjoittanutta vakuuttaa. Perusvarmaa ja viihdyttävää industrial kilkuttelua, ei sen enempää eikä vähempää.

Markus Mähönen