BLOODGUT: Nekrologikum Evangelikum Pt.1: Zombie Reign 2666 A.D.

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Vic Records


Liekkö Roggalla vaimo ja lapset Kannaksella, mutta kovasti tuntuu mies julkaisujen kimpussa painivan. Herra Johanssonin lukuisista levytyksistä käsittelyssä on tällä kertaa ensilevyynsä ehtineen Bloodgutin pelinavaus. Jos aiemmin tänä vuonna julkaistu Ribspreaderin The Van Murders jätti hieman valjun maun, on Nekrologikum Evangelikumilla tyystin toinen meininki.

Death metallin rupisinta sarkaa kyntävä Bloodgut on puhdas törkyisyyden ylistys. Kielisoittimet turisevat kaukana hyvän maun tuolla puolen ja rumpusoundi on kaikessa kolhoudessaan miellyttävän koruton. Mössömäinen soundimaailma tekee albumiin tutustumisesta aavistuksen verran työläämpää, mutta useampien kuuntelujen myötä kappaleet alkavat erottua toisistaan ja visvainen meininki imaisee vastustamattomasti mukaansa. Jos etsiskelet eeppisyyttä ja huippuunsa hiottua teknisyyttä, voit suosiolla jatkaa seuraavaan kohteeseen, mutta mikäli vanhan liiton hurmehipat miellyttävät, olet tullut oikean syylän kohdalle. Zombeja vilistää kaikkialla, papit syödään ja nunnat suolistetaan. Asian ytimessä ollaan siis kautta linjan.

On takuuvarma tosiasia, että näin törkyinen ja ruma albumi ei kaikkia korvia miellytä, mutta mikäli lautaseltasi löytyy jo Autopsya/Impetigoa, on Zombie Reign 2666 ehdottomasti tutustumisen arvoinen levytys. Bloodgut painaa perusvarmaa suoritusta toimivalla konseptilla, jättäen tämän päivän steriloidussa musiikin kentässä itsestään ehdottoman positiivisen mielikuvan.

Markus Makkonen