BLOOD RED SKY – A Cross to Bear & Hell to Harness

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Inverse Records

Hyvää stoneria ei maailmassa ole koskaan liikaa. Tällä kertaa kortensa kekoon kantaa pieksämäkeläinen Blood Red Sky, eikä se aivan kevyt korsi olekaan. Erittäin raskaalla otteella stoner metalia runnova yhtye on perustettu vuonna 2008 ja julkaisee nyt debyyttialbuminsa. Soittokokemusta viisikolta löytyy kuitenkin pitkälti aiemmista bändeistä, mikä kuuluu myös musiikissa. Bändin kotisivuilla musiikkia verrataan Kyussin, Danzigin ja Motörheadin tyylikkääksi sekoitukseksi, eikä vertaus kyllä aivan metsäänkään mene.

Biiseissä tuntuu päällimmäisenä helvetillisen hyvä groove, joka pitää musiikin kiinnostavana sen death metaliakin joissain kohdin flirttailevasta raskaudesta huolimatta. Laulu liikkuu rouheasta stoner -tulkinnasta välillä jopa kunnon death metal -murinoihin ja toimii vain yksinkertaisen hyvin. Tylsiä kohtia ei kovin montaa sekaan mahdu vaan sata lasissa mennään alusta loppuun. Itse asiassa levy tuntuu vain paranevan loppua kohden, sillä loppupään biisit kuten Stoneskin, Goblin King ja Rolled the Bones ovat  levyn parasta antia.  Äänimailman ja tuotannon kanssa albumilla on paineltu oikeita nappeja, sillä murskaava äänivalli jyrää juuri sopivalla paineella alleen, jättäen kuitenkin tilaa kaikille instrumenteille.

A Cross to Bear & Hell to Harness on varsin onnistunut debyytti, jonka rokkaava groovailu ja koukuttavat biisit jäävät herkästi päähän soimaan. Se erottuu joukosta omalla raskaalla tyylillään ja The Dead -biisin kaltaista melodista death- ja stoner-sekoitusta olisi kuullut mielellään useammassakin kipaleessa. Vaihtelua kuitenkin riittää mukavasti tästä huolimatta. Kaikenkaikkiaan levy onkin erinomainen henkäys asteen rankempaa stoneria ja varteenotettava avaus Blood Red Skylta.

Markus Mähönen

 

Kuuntele: Blood Red Sky – Locked ’n Loaded