BLOCKHEADS – This World is Dead

359290
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Relapse Records

Ranskalainen nelikko Blockheads on ollut aktiivinen jo vuodesta 1989 saakka, mutta minulle yhtyeen viides täyspitkä This World Is Dead on ensikosketus heidän antiinsa. Digipromo ei suonut sanoituksia tutkittavaksi, mutta kappaleiden nimien perusteella arvioisin etteivät ne sisällä mitään uutta heille jotka ovat grindcorea tai crust punk-soitantaa jo pidempään kuunnelleet.

Levyn musiikillinen tyyli on, nopeasti avattuna, intensiivinen ja rytmeihin panostava grindcore. Kappaleet puhkuvat raivoa, ja vaikka kuulijalle suodaankin ajoittain pieni tauko hitaamman riffittelyn, fillin tai konkreettisen pysähtymisen muodossa, tulee nopeasti selväksi että soitto lakkaa vain palatakseen levänneenä ja valmiina uuteen väkivallantekoon. Levyn aikana hyvinkin riittävissä määrin vaihtelevat rytmit vetävät mukaansa, eikä paikoitellen johdon ottavissa selkeämmissä ja seesteisimmissä riffeissä tai muissakaan taukopaloissa ole paljoa valittamista. Päävokalistin panos kappaleisiin kuullaan matalien murinoiden ja rosoisempien huutokäskyjen muodossa, mutta myös loput bändin jäsenistä availevat äänijänteitään, tarjoten huutokuoroja sekä kireämpiä kärinöitä matalemman annin tasapainoksi. Täten vokaalipuolellakaan ei ole sijaa kyllästymiselle tai nurinalle.

Vaikka raskas mutta riittävän raaka saundipolitiikka viittaakin reilusti enemmän metallin kuin punkin suuntaan, kuten myös tarkka ja taidokas rummutus, on levyllä myös crust punk-tyylisiin viittaavia riffejä laajentamassa yhtyeen palettia. Hieman hämmentävissä merkeissä 40-minuuttisen levyn lopettava kahdeksanminuuttinen sludge-pala tuntuu hieman turhalta ja irralliselta, sillä mielestäni näin reipastempoinen ja napakka levy ansaitsisi yhtä napakan lopetuksenkin. Toisaalta taas kappaleessa itsessään ei ole laadullista vikaa, joten hankala sen olemassaolosta on nuristakaan. Yhtä kaikki, This World Is Dead on suositeltava ostos heille jotka nauttivat grindcoresta myös hieman metallisemmassa muodossa.

Mikko Polus