BLEEDING UTOPIA – Demons to some Gods to others

 

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: WormHoleDeath Records

 

Varsin toimivaa jytinää. Tällä kertaa se tarkoittaa reipashenkistä melodeathin ja thrashin sukuista sahailua tukevilla soundeilla toteutettuna. Ruotsalaisbändin tyylisuunta hahmottuu jonnekin At the Gatesin, Kreatorin uusien tuotosten sekä The Crownin välimaastoon. Napakkaa, liukasliikkeistä, selkeämelodista ja aggressiivista tavaraa siis on luvassa.

Pääosassa ovat tarttuvasti riffittelevät kitarat, joista irtoaa helposti myös haikeita lead-melodioita ja sooloja. Vokalisti ärjyy tyylille sopivasti joskin ehkä aavistuksen särmättömästi. Tempo on enimmäkseen ripeä, välillä hengähdetään keskitempoisemmassa rullauksessa. Soundit ovat tosiaankin puhtaat ja selkeät. Valitettavasti ne ovat samalla myös hieman liian hiotut. Etenkin bassorumpu naputtaa kiusallisen muovisesti, mutta onneksi sitä ei tässä tapauksessa ole nostettu liian pintaan. Kappaleet toimivat ihan ok-tasolla vaikkakin kuulostavat välillä tunnetumpien yhtyeiden ylijäämäbiiseiltä. No, näennäisestä keskinkertaisuudestaan huolimatta veisut kuitenkin toimivat eivätkä ole aivan samasta puusta veistettyjä. Pari yllättävääkin revittelykohtaa ja tunnelmallista vivahdetta kymmenen sävellyksen matkan varrelta löytyy. Joissain kohdin synkeän ryöpytyksen ja imelähkön lurittelun yhteensulattaminen ei tosin ole onnistunut aivan luontevasti.

Seppo Rautio