BLACKOUT: Evil Game (uudelleenjulkaisu)

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Metal Mind Productions

80-luvulla heavy metal -kansitaide oli ehdottomasti yhtä merkittävä tekijä kuin itse musiikki. Hyvänä esimerkkinä vaikkapa tämä Metal Mindin uusintajulkaisu, jossa kuulijaa tervehtii hieman Halloween-kokoelmalevyn kannessa irvistelevän matelijan näköinen käärme. Yksinkertaista, mieleen jäävää ja tehokasta grafiikkaa.

Evil Game jäi hollantilaisen Blackoutin ensimmäiseksi ja ainoaksi pitkäsoitoksi. Nykyisin orkesteri on jälleen aktiivinen, mutta uutta materiaalia se ei ole julkaissut. Mitenkään äärimmäisen uraauurtavasta tai yltiöpäisen heavystä longarista ei ole kysymys edes muihin Be/Ne/Lux-metallin aikalaisiin verrattuna. Belgialainen Acid julkaisi julmasti syövyttävän debyyttinsä jo vuonna 1982, ja simppelissä tylyydessä kyseiselle levytykselle harva pystyy vieläkään laittamaan kampoihin.

Vaikka Blackoutin ote on melodisempi, niin orastavaa speediä sekin viljelee kappaleissaan Black Out, Evil Game ja Victim of the Night, joissa ei itse asiassa olla kovin kaukana Acidin Venom/Tank/Motörhead-sfääreistä. Ice Age Hunter on puolestaan ilmiselvää Thoria. Lohkaisut ovat yllättävänkin näppärää ja nopsahkoa heavy metalia, jossa etenkin kitaraharmonioihin ja -sooloihin on panostettu.

Paikoitellen kepittäjäkaksikon työskentelystä mieleen juolahtaa Thin Lizzyn Gorham ja Sykes. Myös Acceptin ja Judas Priestin vaikutus kuuluu. Vokalisti Bas Van Sloten on mies paikallaan mikrofonin likaajaana, ja solistin äänessä on asiaankuuluvaa röyhkeää kapinallisuutta. Varsinainen yllätys oli päätöskappaleena kuultava haikea Roadie-instrumentaali, jossa Mannes Van Oostenin ja Jean Hofmanin sähköiset kuusikieliset soivat todella taiturimaisesti.

Tuure Heikkilä