BLACK SHEEP WALL – No Matter Where It Ends

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Season Of Mist

Promotekstiin ei mielestäni kannattaisi laittaa liikaa superlatiiveja, sillä ainakin minulle ne aiheuttavat herkästi vastareaktion. Niin käy nytkin, kun tämän amerikkalaisbändin väitetään määrittelevän uudelleen raskauden käsitteen. Aika paksua puhetta, mutta toisaalta ei aivan ilman katetta.

Black Sheep Wall nimittäin soi isolla äänellä, syvältä ja tummanpuhuvasti. Äänenlaatuun on ilmeisesti panostettu aika lailla, sillä murina on varsin vakuuttavaa. Huolimatta korvaa miellyttävästä ja suhteellisen kivuttomasti etenevästä musisoinnista tahtoo lopputulos jäädä laihaksi. Jos nimittäin haluaa esiintyä doom- ja sludgepiireissä edukseen, ei pelkkä hyvä äänenlaatu riitä. Omat monipuoliset eväät, mielikuvitus ja visio ajavat yleensä sen ohi vuoden levyjä valittaessa. Ei laadukkaasta tuotannosta toki miinustakaan tarvitse antaa, mutta se ei voi olla arvioinnin pääkriteerinä.

Biisit eivät ole hassumpia, mutta kaipaisivat enemmän jotain mikä erottaisi ne toisistaan, sillä levyn puolivälin jälkeen puutumus alkaa iskeä toden teolla. Hidas tahdinanto ei oikein jaksa pitää yllä intoa kappaleisiin paneutumiseen, vaan koko ajan odotuksissa on jokin horroksesta herättävä ja mieltä piristävä osio. Loppupuolella kuullaan tosin myös yksi ambient-tyylinen äänimaisema, mutta sen tuoma vaihtelu lähinnä hämmentää. Raita tuntuu olevan aivan väärässä paikassa, varsinkin kun sen jälkeen jyrähtää ilmoille levyn kovin jyskytys. Lopun industrial-henkinen meteliosuuskin tuntuu hieman vieraannuttavalta, uudistumisen ja kokeilun aiheita olisi kannattanut hakea hieman lähempää omaa kenttää. Suuria elämyksiä hakevalle Black Sheep Wallia ei voi suositella, sillä niiden puutteessa levy on tuomittu vajoamaan vähitellen unholaan.

Tuukka Termonen