BLACK JESUS – Black Jesus Saves (uusintajulkaisu)

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Hell's Headbangers Records

Tämän australialaisyhtyeen alkujaan vuonna 2010 kasettina julkaistu ensidemo on saanut tänä vuonna uusintapainokset cd:nä ja komeana oldschool-henkisenä lp:nä. Vinyyliversio on julkaistu Hell’s Headbangers Recordsin toimesta, kun taas cd:n julkaisi yhtyeen lailla australialainen The Coffins Slave. Ainakin vinyyliversion ostajaa siunataan myös sanoitusliitteellä, toisin kuin digitaaliseen promoon tyytyvää arvostelijaa.

20-minuuttinen Black Jesus Saves -ep henkii mennyttä aikaa ja kantaa avatun haudan hajua. Kahdesta kolmeen minuuttiin kestävät kappaleet sisältävät vaihtelua mutaisesta groovesta punkahtavaan runttaukseen ja suoranaiseen grindcore-trippailuun, mutta yhtyeen ilmaisu pysyy kuitenkin vanhan koulukunnan death metallin raja-aitojen puitteissa. Musiikki on rohkeaa ja kaikessa saastaisuudessaan, silkassa luupäisyydessään ja yksinkertaisuudessaan jopa ylvästä, ja rouheat murinalaulut ovat ilo korville. Mätä ruumis ei kumartele elävien raja-aitoja.

Mikäli Abscess, Nunslaughter ja Archgoatin nopeimmat paahdot ovat mielestäsi silkkaa parhautta, on todennäköistä että löydät tästä minialbumista paljon lämmikettä talvi-iltoihisi. Mielestäni Black Jesus ei ole vielä löytänyt parasta teräänsä yhteensoittoa ja sävellyksellistä linjakkuutta ajatellen, ja saundipuolelle olisin kaivannut mutaisuuden oheen myös repivämpää kitarasäröä. Yhtä kaikki, kyseessä on hyvin lupaava ja tyylitajuinen ensilevytys.

Mikko Polus