BLACK BREATH – Sentenced To Life

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Southern Lord

Viime kesänä Tuskassakin vieraillut Black Breath on kovassa nosteessa. Debyyttialbumi, Heavy Breathing, sai erittäin lämpimän vastaanoton kautta maailman. Yhtyeen yksinkertainen, aggressiivinen ja tinkimätön musiikki toimii monenlaisen metallin ystävälle. Uutuuslevy Sentenced To Life ei ole pätkääkään huonompi kuin edeltäjänsä.

Entombed-henki on edelleen tyylissä vahvana tekijänä ja sitä kautta sikiääkin musiikin toimivuudesta suurin osa. Taustalle mukavasti eteenpäin rullaava rumpukomppi, sopivan murea basso tukemaan ja päälle mureilla soundeilla viimeistellyt riffit. Sokerina pohjalle Neil McAdamsin raaka laulanta ja johan vain toimii. Sentenced To Lifella yhtye esittelee itsestään paikoitellen hyvinkin thrash metal –pitoisen puolensa nostamalla tempoa ja tuomalla esiin slayermäisiä repäisyjä. Sopii näiden seattlelaisten tyyliin kyllä helvetin hyvin.

Tämän vuoden alku on ollut metallimusiikin saralla hyvinkin antoisa, mutta lähes kaikkea tähänasti ilmestynyttä paremmin minulle maistuu Black Breathin uusin. Musiikissa yhdistyy kaikki, mitä metallidiggari voi kaivata: riffejä, rosoja, vauhtia, raakaa vokalisointia ja oikeanlaisella korvalla tehty tuottamistyö. Kymmenen kappaleen mittaisena se on erittäin hyvä paketti timantinkovaa metallia kuunneltavaksi niin lujalla kuin stereot vain suinkin sallivat. The louder, the better!

Juuso Viljanen