BITTERNESS – The Final Declaration of the End (Swansongs for the Faithful)

Bitterness - The Final Declaration Of The End (Swansongs For The Faithful)
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: G.U.C.

Saksan Bitterness pieksää rässiään varsin tutuin germaanisin elementein. Mille Petrozzan haamu leijuu läsnä, etenkin vokaaleja kuunnellessa. Se, mikä erottaa Bitternessin monista maansa tämän tyylin huippuosaajista, on sävelkynän terävyys. Yhtyeen viidennestä täyspitkästä kun ei tunnu jäävän käteen oikein yhtään mitään.

Intron jälkeen lupaavasti starttaava The Final Decleration ampuu temppumakasiininsa tyhjäksi varsin pian hyvän alun jälkeen. Death metalin kanssa flirttaileva Face the Lie kuulostaa muuhun materiaaliin nähden varsin irtonaiselta, mutta on kuitenkin milteipä ainoa levyltä mieleen jäävä kappale. Misantrophic Loven kaltaiset b-luokan kreatorit eivät vain puhuttele millään muotoa ja varsinaisen levyn kahdeksan kappaletta sotkeutuvatkin pahasti keskenään. Vielä kun cd-versioon on paiskattu tätä huttua lisää vielä neljän bonaribiisin verran alkaa kuuntelukokemus käymään jo hermokontrollin testauksesta. Kierrätys on päivän sana, mutta valitettavasti tämä tehdään Bitternessin leirissä aivan liian läpinäkyvästi ja ennen kaikkea turhan kömpelösti. Kovempia demojakin tehdään maailmassa varmasti päivittäin.

The Final Decleration of the Endin kaltaiset tusinajulkaisut ovat omiaan nakertamaan musiikkibisneksen uskottavuutta. Jos yhtyeellä ei ole tämän enempään paukkuja käytettävänään, voisi se ihan yhtä hyvin operoida omakustannepohjaltakin. Itse en ainakaan löytänyt koko levyltä yhtään levysoppariin oikeuttavaa rallia. Takaisin demoluolaan.

Markus Makkonen