BECOME A THREAT: Method In This Madness

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Fullhouse Records

Kotimainen uudenkarhea viisikko lataa väkevästi vätyksiä nenuun tällä debyytillään. Alun perin känni- ja hupiprojektina aloittanut poppoo alkoi muuttua totisemmaksi kun biisit alkoivat elää omaa elämäänsä eikä huumorisanoituksetkaan oikein irronneet. Hyvä niin. Vanhojen miesten pitää muistaa päästää kiukkua pihalle. Muun muassa Down My Throatista ja Boltista tuttu miehistö on sisäistänyt jo aikoinaan metallisen hardcoren perusidean loistavasti ja se kuuluu nytkin. Biisit eivät keskimääräisesti kellota paljoa yli kahden minuutin ja uskottavaa rähinää irtoaa koko rahalla.

Tyylillisesti tässä liikutaan jossain metallisen jenkki-hc:n mailla, ainakin vanhemman aikakauden Hatebreed ja Biohazard tulevat allekirjoittaneen mieleen. Soitto on tiukkaa ja soundimaailma tarpeeksi tukeva. Ripeitä ralleja tasapainotetaan välillä hyvinkin raskailla vedoilla. Eihän tämä musisointi mitään yllättävää tai uutta ole oikein millään tasolla, mutta se vain yksinkertaisesti toimii. Levyn lyhyen keston takia sinällään tasalaatuisiin (tai -paksuihin, riippuen näkökannasta) biiseihin ei tule yliannostusta. Maistuu mainiosti ainakin meille kiukkuisille kääköille.

Teemu Vähäkangas