BEASTMILK – Climax

a2339922695_2
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Svart Records

Apokalyptista death-rockia genrekseen ilmoittava Beastmilk on saanut kehuja ympäri Eurooppaa ja bändiura on lähtenyt rakettimaisen nousuun. Bändin debyyttilevy Climax sisältää kymmenen rokkaavaa biisiä, joissa yhdistyy brittipop, rock ja suomalainen synkkyys. Välillä käydään alternativen puolella ja ääripäässä löytyy jopa horror punkkia. Siitä onko bändi kaiken suitsutuksen arvoinen voidaan olla montaa mieltä.

Kaikkien hienojen genremääritysten alta paljastuu hyvinkin perinteisen brittibändin kuuloinen suomalaispoppoo, joka on kyllä täällä päin harvinaisen kuuloinen, mutta ei nyt mitään maata mullistavaa. Simppeleitä kertosäevetoisia biisejä pidetään kasassa rokkaavien riffien ja korkealta kiekuvan laulajan voimin. Meno on paikkapaikon todella kesyä ja ärsyttävän populaaria. Välillä biisehin on koitettu saadaa synkempää sävyä, mutta se usein vesitetään sillä, että kappaleet kuulostavat hyvin paljon toisiltaan. Useamman läpikuuntelun jälkeen ei mitään jää mieleen ja vokalistin teatraalinen ulahtelu alkaa väsyttämään.

Beastmilk on ehkä osunut tulemaan juuri oikeaan aikaan pinnalle ja saa täten paljon huomiota osakseen. Itse en kylläkään innostunut bändistä ja heidän debyyttilevystään.

Janne Partanen