BASTINADO: Songs From The Abattoir

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: demo

Bastinado tarkoittaa ruumiinrangaistuksena käytettyä jalkaruoskintaa. Googlen kuvahaun tuloksista käy ilmi, että nettiaikakaudella sanalla viitataan lähinnä s/m-pornon jalka-tortureen. Niin se kieli muuttuu. Bastinado nimeä tottelee myös helsinkiläisten nuortenmiesten muodostama deathgrind-yhtye. Yhtyeen ensidemo pitää sisällään seitsemän varsinaista kappaletta sekä leffa-sample-intron ja -outron. Pituutta tälle kaikelle kertyy viisi sekuntia alle 20-minuuttia.

Yhtyeen soitanta on napakan vihaista ja asiansa osaavaa. Harva yhtye kuitenkaan onnistuu olemaan ensimmäisellä demollaan hirvittävän omaperäinen. Tähän ei yllä myöskään Bastinado. Yhtyeen kuolo-grindaus on perushyvää kauraa, mutta musisoinnissa saisi olla hitusen enemmän vaihtelua. Songs from the Abattoirilla yhtye ei esitä juuri mitään omaa.

Soundit ovat levyllä erittäin selkeät ja sopivat mainiosti yhtyeen valitsemaan tyyliin. Demon parhaimpina poimisin Multitude of Plagues ja Parading Ignorance -kappaleet, joissa kitaratyöskentely on muita kappaleita hiukan monipuolisempaa. Songs from the Abattoirin pohjalta on hyvä lähteä kehittämään omaa ääntään.

Joonas Tanskanen