AUSTRALASIA – Sin4tr4 [ep]

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Golden Morning Sounds

Sin4tr4 on italialaisen kaksikon, Australasian, ensimmäinen julkaisu ja yhtyeen tuoreus on ehkä vielä hieman kuultavissa suunnan hakemisessa.Musiikillisesti yhtye on jonkinlainen sekoitus post-rock, post-metal ja shoegaze -lajityyppejä ja kuten listauksesta voikin päätellä, se ei ole mikään ihan helposti lokeroitavissa oleva tapaus. Julkaisu sisältää seitsemän instrumentaalikappaletta, mutta joiden taustalla kuullaan välillä muutamia sampleja ja yhdessä kappaleessa on hieman naisäänellä hyräiltyä melodiaa. Muuten yhtye antaa soitinten puhua puolestaan ja se mitä ne sanovat onkin melkoisen ristiriitainen viesti.

Musiikki tuntuu jakautuneen aika siististi kahteen osaan, toisaalla on tuo post-rock ja toisaalla sen metallisempi vastapuoli. Post-rock osuudet ovat rentoja, hyväntuulisia ja unimaisia. Niitä on oikein miellyttävä kuunnella ja ne soljuvat eteenpäin oikein eteerisesti. Siinä vaiheessa kun yhtye yrittää fuusioida raskaampia metalliosuuksia musiikkinsa mennään aika pahasti metsään ja ne eivät tunnu oikein sopivan muun musiikin kanssa yhteen millään. Pari poikkeusta toki löytyy, mutta ne ovat harvassa ja kappaleista jääkin sellainen tunne, että yhtye ei oikein vielä itsekkään tiedä minkälaista musiikkia he haluavat lopulta soittaa.

Levyn eteeriset post-rock -osuudet ovat välillä kuitenkin oikein mainioita. Jos levyltä olisi suosiolla jätetty kaikki metallisemmat osiot pois tai ne olisivat olleet huomattavasti parempia, olisi arvosana luultavasti noussut useammankin pykälän verran. Ratkaisu olla puhtaasti instrumentaalinen ei ole täysin tyypillinen, enkä oikein osaa sanoa, että olisinko pitänyt musiikista enemmän vokaalien kanssa vai en. Parhaimmillaan musiikin luomat mielikuvat ovat kuitenkin vahvoja ja miellyttäviä. Valitettavasti kaikki tunnelma sitten melko pitkälle pilataan jollain raskaalla metalliriffillä, joita löytyy kolmetoista tusinassa.

Aleksi Vaittinen