AUSCHWITZ SYMPHONY ORCHESTRA – Fuck The European Union

435346
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: White Defence Records

Siitä ei ole vielä kovinkaan pitkä aika kun arvostelin kotimaisen grindcorea veivaavan Auschwitz Symphony Orchestra -nimeä kantavan pumpun aiemman kasettijulkaisun Sonderbehandlungin. Tuo aikaisempi kasetti oli raivokkaalla pieteetillä tehtyä tinkimätöntä grindcorea jossa oli jotain houkuttelevaa, kaiketi alkukantaisuutensa johdosta, vaikkei yhtyeen äärisanoma omaan makuuni oikein ollutkaan. Nyt arvioitavaksi on tullut seuraava julkaisu, täyspitkä Fuck The European Union -kasetti, joka jatkaa melko pitkällä edeltäjänsä viitoittamalla tiellä ja samoilla linjoilla niin kappaleiden kuin äänimaailmankin suhteen. Mitään suurempia muutoksia yhtyeen aikaisempaan konseptiin en havaise.

Tällä kertaa kasetilla on jopa huimat 45 kappaletta grindcore-kaahausta ja pituutta tuntuu olevan myös enemmän. Tuttuun tyyliin kappalepituudet vaihtelevat taas paljon, joidenkin kappaleiden koostuessa muutamasta pyrähdyksestä jonkin samplen tahdittamana, kun taas osa on pidempiä kokonaisuuksia. Lyhyemmät pyrähdykset eivät juuri omaan makuuni ole aivan samalla tavalla kuin pidemmät kappaleet, joita kasetilla on muutamia ihan hyviä esimerkiksi A-puolen loppupuolella. Jo edellisen julkaisun kohdalla jäin kaipailemaan enemmän tarttuvuutta, ja se sama vaiva tuntuu olevan myös tämän kasetin kohdalla olennainen, sitä kun saisi olla enemmän. Pelkkä kaahaus käy pidemmän alle tylsäksi, etenkin nyt kun kappaleita ja kestoakin on enemmän.

Puhtaasti ärhäkkyyden näkökulmasta Fuck the European Union on kyllä kiitettävän raivokasta ja äkäistä materiaalia, ja jos aikaisempi julkaisu upposi, tai ei samalla tavalla huoraa melodioiden ja grooven perään kuin minä, on tämä kasetti luultavasti paljon nautinnollisempi. Mutta tässä tapauksessa ainakin allekirjoittanut jää kaipaamaan paahtamiselle vastapainoksi enemmän myös niitä rauhallisempia suvantoja ja tarttuvuutta.

Aleksi Vaittinen