ATRETIC INTESTINE – Encased

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Inverse Records

Suomalaiseen korvaan vaikeankuuloisella nimellä varustettu turkulainen kuoloyhtye Atretic Intestine on ennen tätä esikoistaan julkaissut muutaman demon sekä minilevyn. Encased ei ole ollenkaan huono debyyttilevytys. Tyylillisesti sillä liikutaan brutaalilla gore-osastolla, jossa ihmisliha mätänee ja erinäiset ruumiinosaset irtoilevat ilman puudutusta. Yhtye on tehnyt erinomaisen valinnan keskittyessään keskitempoiseen jyräykseen, joka sopii yhtyeelle kuin pora päähän. Mausteeksi yhtye heittää myös hiukan teknisempää sekä melodisempaa otetta.

Encased on toimiva ja hiottu kokonaisuus, jossa vaihtelua riittää sopivalla tavalla. Atretic Intestine osaa ripotella biiseihinsä oikealla tavalla niin hitaampaa tarvontaa, nopean näppäriä riffejä kuin tiukempaa tykitystäkin. Pakkomaininnan ansaitsee vokalisti Iiro Kososen murina, joka ei mädänneisyydessään häviä monille tunnetuille multakurkuille.

Levyä on helppo kritisoida siitä, ettei sillä edes yritetä nousta perushyvää menoa korkeammalle tai omaperäisemmälle tasolle. Yhtyeen paletti on tuttu jo monelta aikaisemmalta death metal -kiekolta ennen tätä. Toisaalta, kyllähän toimivaa death metalia aina maailmaan lisää mahtuu.

Joonas Tanskanen