ASSAULTER: Boundless!

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Metal Blade

Jopas rykäisivät aussit likaisen lätyn. Rupinen bläkkishenkinen rässäys ei sinällään yllätä kun selvisi että ukkeleilla on taustaa muun muassa sellaisista orkestereista kuten Deströyer 666.

Levyllä on varsin vanhakantainen tunnelma soundeja myöten. Darkness Descendsin aikainen Dark Angel tuli mieleen useaan otteeseen, varsinkin eeppisimmissä vedoissa kuten Slave To King. Rumputulitus ja bassarien käyttö oli samantyylistä niin kuin myös vokalisointi. Repivä riffittely toi mieleen myös toisen menneisyyden ihanuuden eli Rigor Mortisin. Kotikutoinen ja siloittelematon soundimaailma toimi tässä yhteydessä myös loistavasti.

Biisit olivat aika pitkälle rakennettu itämaisten kitaramelodioiden varaan ja vaikka nämä olivatkin hyvän kuuloisia juttuja niin pieni kyllästyminen niihin alkoi kuitenkin vaivata. Enemmän variaatioita olisi kuitenkin tarvittu. Kitarasooloja oli ripoteltu varsin runsaasti sinne sun tänne, mutta koska niissä oli sopivasti ideaa, niin ne eivät kasvaneet häiritseviin mittoihin.

Repivä, rumaa ja säälimätöntä. Trion 40 minuuttinen kakkoslätty on tiukkaa asiaa alusta loppuun, vaikka tiettyä itsensä toistamista olikin ehkä vähän liikaa.

 

Teemu Vähäkangas