ASARU – From the Chasms of Oblivion

Asaru - From the Chasms of Oblivion
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Schwardorn Productions

Norjalainen Asaru on pyörittänyt joukoissaan monen monituista soittajaa. Kevyesti thrash metalia bläkkikseensä sekoittava yhtye oli jo valmis lopettamaan toimintansa vuonna 2007, kun halukkaita julkaisijoita yhtyeen debyytille, Dead Eyes See Still, ei ollut löytyäkseen. Sellainen kuitenkin löytyi, ja lafka on vaihtunut jo kerran senkin jälkeen. Nyt on kakkosalbumin vuoro ja sen julkaisee saksalainen underground-lafka Schwardorn Productions.

Asaru on ammentanut maamiestensä aikaansaannoksista raakuutta ja rujoutta, muttei aivan siinä samassa eeppisessä skaalassa, jossa esimerkiksi Emperor aikoinaan tuli tunnetuksi. Thrashilla ei kuulijaa ruokita jatkuvalla syötöllä, vaan enemmänkin kappalekohtaisesti. Menevimmillään meno on äärimmäisen onnistunutta ja vetää ihonkin lähes kananlihalle. Näille eksklusiivisille hetkille löytyy kuitenkin jokaiselle se vastavoima, eli kyseessä on albumi, jolla hyvä ja huono käyvät kaunista pirunpolkkaa keskenään.

Albumi on kokonaisuutena tylsä, mutta sieltä on helppo irrottaa toimivimmat raidat. Esimerkiksi Nebel-kappale toimii erinomaisesti kipakoine thrash-riffittelyineen. Hyvin samaa kanttia on myös Under The Flag -kappaleessa. From The Chasms Of Obliveon ei ole hyvä albumi, muttei missään nimessä huonokaan. Bläkkisfanaatikot saattavat oksentaa verta albumia kuullessaan ja rässimiehillä paukkuu bändilogot liiveistä kaikkein ”paholaismaisimpien” kohtien kanssa. Mikäli olet hybridi ja sinulle maistuvat molemmat genret, voi tästä pieniä ilonpilkahduksia ammentaa.

Juuso Viljanen