ARMLESS CHILDREN / YDINASEETON POHJOLA 7″

Armless Children - Ydinaseeton Pohjola
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Nightstick Justice Records

Tätä helmeä ei kenenkään hardcore-punkista tosissaan diggaavan kannata ohittaa. Jo aiemminkin mainetta säröisen metelin saralla keräänneet bändit ovat tajunneet yhdistää voimansa, mikä onkin molempien musiikkityylit huomioon ottaen todella mainio idea. Eikä toteutuskaan onnu, vaan lopputuloksena on yksi vuoden kovimmista kotimaisista seiskoista, ainakin yhteislevyjen kategoriassa.

Armless Childrenin ensimmäinen EP tuntui soundillisesti ja fiiliksensä puolesta hieman vaisulta raakoihin keikkoihinsa verrattuna, mutta nyt taso on noussut ja miehet luukuttavat todella intensiivisesti. Tosin homma kuulostaa hieman kolkolta, mutta ehkä tarkoituksella. Ja osittain senkin vuoksi meininki on juuri niin ungergroundhenkistä kuin pitääkin, hiomaton ja hieman holtiton kaahaus hengästyttää ja hymyilyttää samanaikaisesti. Tatuerada Snutkukar -laina lopettaa puolen asianmukaiseen paahtoon.

B-puolen jyväskyläläisten levyt tuntuvat sen kun paranevan sekä iskunsa että äänenlaatunsa puolesta. Jälkimmäisestä joku voisi toki olla eri mieltä, mutta puhdasta ulosantia kaipaavat löytävät kyllä varmasti kuunneltavaa toisaaltakin. Itse tyydytän päivittäisen hardcorenälkäni mielellään juuri tämän yhtyeen parissa, sillä biiseissä riittää puhtia, raivoa ja riittävästi vaihtelua. Eipä silti, että kolmeen kappaleeseen muutenkaan ehtisi kyllästyä, varsinkin kun the Comesin Panicista tehty versio tuo mukaan lisää mielenkiintoa. Laulajan suoritus on muuten jälleen kertakaikkisen mahtava, omaperäisen tuskainen tyyli on liki mitä parasta nyky-hardcoresta löytyy.

Nightstick Justice julkaisi samanaikaisesti tämän levyn kanssa Ydinaseettoman Pohjolan singlen, joka sisältää kaksi coverbiisiä. Jos tuota sata kappaletta tehtyä levyä tulee vastaan, niin hankkimista ei kannata lykätä, sillä varsinkin a-puolen Onko Suomi Usattunut on tuleva klassikko.

Tuukka Termonen