ARKHAMIN KIRJASTO – Undead Priest of Holy Trinity of Death [EP]

378986
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Ektro Records

Viime vuonna erinomaisen debyyttinsä julkaissut Arkhamin Kirjasto näyttää aktiivisuuden merkkejä ja julkaisee nyt kolmen biisin mittaisen ep:n. Aktiivisuutta voinee tosin odottaakin kun mukana on Jussi Lehtisalo.

Levyn ensimmäinen ja samalla nimikkoraita on hitaasti möyrivä ja junnaava. Jonkinlaista messua muistuttava hoilaus ja kertosäkeen hokema eivät oikein jaksa innostaa. Samen murina toimii väli kohdissa hyvin, mutta lähinnä biisistä jää päähän soimaan hieman ärsyttävästi vain kertosäe.

Kakkosbiisi The Nomad on jo vähän menevämpää materiaalia. Debyyttilevyn raskaus kyllä puuttuu tästäkin biisistä ja tyyli on enemmän hard rockia kuin death metalia, mutta koukuttavat riffit tekevät kappaleesta kuitenkin ihan kuunneltavan.

Ep:n viimeinen raita Spellbound & Tortured on helposti levyn paras kappale ja kuulostaa eniten sille Akrhamin Kirjastolle, joka debyyttilevylläkin vetosi allekirjoittaneeseen. Raskaammat säröt, räyhäkämpi laulu ja yleisesti synkempi fiilis luovat juuri sopivaa tunnelmaa. Valitettavasti levyn paras biisi on myös se kaikista lyhyin. Toivottavaksi jää, että tätä kuullaan lisää seuraavalla kokopitkällä.

Undead Priest of Holy Trinity of Death ei pitkän nimensä lisäksi ole mikään kovin erikoinen julkaisu. Toisaalta ep:ksi se on ihan miellyttävä välipala kultisteja ja ylimaallista kauhua. Levyn viimeinen biisi tekee siitä jo itsessään hankkimisen arvoisen mikäli Arkhamin Kirjasto osuu omaan musiikkihermoon.

Markus Mähönen