Apocryfal – Aberration of Mind [ep]

384751
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Omakustanne

Vuonna 2009 perustettu jyväskyläläinen Apocryfal lähestyy minua näyttäväksi digipackiksi muotoutuneella EP:llä. Homman nimi on moderni death metal black metal-vaikutteilla. Kyseessä on yhtyeen toinen julkaisu, joka on äänitetty paikallisella, nyttemmin tosin jo muualle siirtyneellä Watercastle Studiolla. Masteroinnista vastaa Ruotsin death metallin monitoimimies Dan Swanö, joten hommat lienevät ns. isollaan.

Aberration of mind-EP alkaa lupaavasti hidastempoisella suomenkielisellä introlla (A Grievance). Kielisoittimissaan varsin matalaa virettä suosiva ryhmä onnistuu herättämään hienoa tunnelatausta, jonka olisi toivonut jatkuvan koko EP:n läpi. Tällä kertaa vain käy valitettavasti niin, että ainakin allekirjoittaneella loput EP:n biisit ovat vain sitä ”ihan hyvää” pieksentää. Tekninen osaaminen on toki hallussa, mutta jotain tarttuvuutta tästä puuttuu. Enemmän olisi toivonut tähän jotain omaa avausraidan kaltaista synkempää antia. Nyt mennään niin kuljetuilla laduilla ja tuon tuosta tulee hieman mieleen jonkinlainen köyhän miehen Sear, joka toki paiskoo tavaransa intensiteetillä suoraan tiskiin, mutta veri ei vain lennä tarpeeksi pitkälle yltääkseen tapetteihin.

Nuoreksi bändiksi paletti on kuitenkin hyvin kohdallaan ja olipa bändi saanut itsensä demokilpailulla peräti Steelfestin lavalle soittamaan.  Nyt vain odottelemaan tulevia julkaisuja ja surmatöitä, tämä jätti vielä paljon toivomisen varaa.

Markus Haapaniemi